Lütfen Bekleyin...
Menü
Ülke:
Türkiye
Şehir:
İzmir
Adres:
Mürsel Paşa Bulvarı, , Kahramanlar Mah. No: 145,
Ömür İşh., Kat: 8 35260 Konak
Fako Mako Kurumsal
Blog

Alan Adı (Domain) Nedir?

Domain, internet üzerinde Domain Name Server (DNS -Alan Adı Sunucusu-) üzerinde barındırılan ve başka eşi benzeri olmayan adrese verilen isimdir
Aşağı Kaydır
Alan Adı (Domain) Nedir?

Alan Adı (Domain) Nedir?

Neden Önemlidir?

Domain, internet üzerinde Domain Name Server (DNS -Alan Adı Sunucusu-) üzerinde barındırılan ve başka eşi benzeri olmayan adrese verilen isimdir. Alan adı (domain) tabiri caizse, sizin internet üzerindeki parmak izi ya da T.C. vatandaşlık numaranızdır. Şahsınıza ait alacağınız alan adı yani domain isminden sadece bir tane vardır. Bu alan adlarını çeşitli internet servislerinden belirli süreler zarfında kiralayabilirsiniz.

Dünyada .com, .net, .biz, .org, .co.uk, com.au, .info, .jobs ve benzeri gibi 250 milyondan fazla alan adı uzantısı mevcuttur.

Peki, bu alan adı neden önemlidir? 

İster e-ticaret ister kurumsal isterseniz de kişisel web sayfanız olsun, internet    kullanıcılarının sizi bulmasında en önemli rolü, bu alan adı oluşturur. Sizi en iyi temsil edecek olan alan adının; kısa, akıcı ve markanıza uygun olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü seçtiğiniz domain, sizin markanız ve kimliğiniz olacaktır. E-ticaret yapıyorsanız bir bakıma alacağınız alan adı sizin ‘İş yeri’ isminiz olacaktır. Kolay hatırlanabilir bir ad almak ticaretinizi diğer şirketler arasından bir adım öne taşımanıza yardımcı olur. Karmaşık ve uzun alan adlarından da uzak durmak gerekir.

Domain alırken satın alma işleminden sonra ücret iadesi yapılmamaktadır. Onun için alan adı hizmetini alırken dikkatli olmanız ve kullandığınız harfleri tekrar tekrar kontrol etmenizde fayda vardır. Web sitesi sahibi olmak için yalnızca alan adını kiralamanız ise yeterli değildir. Ayrıca sizin için en uygun olan hosting’i de almanız gerekecektir.

 

Bizimle iletişime geçin

Bir Projeniz mi var?

Bizimle çalışmanın farkını yaşamanız için hemen arayın.
background